Colorificio San Marco S.p.A.

lider al grupului San Marco, este o firmă de prim rang în producția şi comercializarea materialelor pentru zugrăvit și vopsire profesională de construcții din Italia. Puternică printr-o istorie începută în 1937 prin voința Cavalerului Pietro Tamburini, administrată la ora actuală de a patra generație de oameni de afaceri din familia Geremia, a evoluat până la a deveni un punct de referinţă la nivel internaţional. Decorativi San Marco reprezintă o marcă a Colorificio San Marco S.p.A. specializată în vopsele decorative.

O nouă idee de decorațiune

Elementul culorii și al texturii sale a dobândit o importanță esențială în arhitectura modernă. Dacă aceasta din urmă – după cum scrie Le Corbusier – trebuie să fie „un fapt de artă, un fenomen care suscită emoție”, culoarea este un principiu fondator în proiectarea acesteia.
Tonurile culorilor, materialele utilizate și efectele de suprafață devin ingrediente de construcție care contribuie la originalitatea proiectului, interpretând lumina și spațiile în mod inovator.

De aceea Colorificio San Marco pune astăzi la dispoziția profesioniștilor culorii mult mai mult decât o gamă de produse: oferă o serie vastă de soluții creative și de efecte și finisaje decorative cu o puternică personalitate și de un farmec indiscutabil, care pot răspunde celor mai diversificate cerințe ale decorațiunii interioare și stilului.
Cu peste 30 de produse decorative, 50 de texturi, 1500 de nuanțe disponibile, și posibilități de combinație aproape infinite, produsele lasă loc unor adevărate creații care pot să îmbrace pereții și să se traducă în atmosfere stilistice, unde impactul emoțional al decorațiunii interacționează cu spațiul și influențează fructificarea unui anumit loc.

Profilul companiei

O colecție născută din sinteza tradiției, măiestriei și cercetării, profund legată de ideea de „frumos și bine făcut”, caracteristica celor mai bune produse made in Italy, și inspirată dintr-o perspectivă internațională: toate acestea reprezintă linia produselor decorative San Marco, care pot să ofere soluții unice, pe măsura fiecărui client în parte, inovative și performante, în acord cu tendințele actuale ale pieței în domeniul mobilierului, designului și arhitecturii.

Veneția și arta decorațiunii

De la stucturi la fierul forjat, de la lemnul încrustat la mozaicuri, nivelul înalt calitativ al operelor de artă venețiene și strălucirea locuințelor așezate pe Canal Grande au constituit mereu mărturii despre modul în care atelierele de artă venețiene au conferit forța vitală materiei, transformând-o în decor, devenind sinonimul rafinamentului în toată lumea.

Din această viziune se inspiră familia Tamburini-Geremia, ce îşi începe propria activitate în anul 1937 prin societatea Pietro Tamburini & A. În anul 1962 la câțiva kilometrii de orașul lagunar activitatea firmei se extinde și se transformă în Colorificio San Marco S.p.A., firmă ce începe să se structureze pentru a îmbina cercetarea, competența, calitatea, atenția la detaliu și inventivitatea, tranferând decorării interioarelor marea tradiție a artei și artizanatului venețian.

Un know-how Made In Italy

Angajamentul și pasiunea familiei Geremia pentru calitate și cercetare, combinate cu incomparabila cunoaștere în materie de producție, amplasează vocația societății pe urmele produselor autentice made in Italy, înțelese nu numai în termeni de competență de fabricație, ci și ca identitate culturală.

Capacitatea de a încorpora în materie și în produse o înaltă dimensiune estetică, presupune nu doar un know-how înrădăcinat în tradiție, ci și un nivel înalt de inovație care este în măsură să consolideze valența simbolică ce ridică produsul la simbol de “Italian Lifestyle”.

Acest lucru este adevărat îndeosebi pentru întreaga lume a mobilierului italienesc, care a făcut din design drapelul unei excelențe distinctive care cucerește piețele internaționale. Acestei dimensiuni îi aparține și misiunea societății Colorificio San Marco, care prin propunerea de soluții decorative de o înaltă calitate estetică redă contemporaneității un patrimoniu îmbelșugat de tehnici artizanale tradiționale inovând prin căutarea de noi materiale și tendințe pentru un life style contemporan de stil italian.

Forța numerelor

La ora actuală Grupul se mândrește la nivel mondial cu cu 11 unități de producție și comerciale și 7 mărci, fiind una din primele firme din domeniul produselor pentru zugrăvit şi vopsire profesională pentru construcţii din Italia. Aceasta constituie un punct de referință pentru domeniul decorațiunilor de nivel înalt având capacitatea de a anticipa tendințele și de a exporta în lume cultura frumosului fabricat în Italia.

Principala unitate de producție se întinde pe o suprafață de peste 78.000 mp, situată la Marcon în provincia Veneția. Fabrica este realizată conform celor mai noi tehnologii de construcție și cuprinde trei instalații automatizate, ce au capacitatea integrală de producție de 35.000.000 Kg/an pentru vopsea pe bază de apă, finisaje cu grosime și produse cu var. Există de asemenea trei secții de producție pentru realizarea de paste colorante, vopsele și lacuri pe bază de apă și specialități cu o capacitate 10.000.000 Kg/an.

Interlocutorii preferențiali sunt Centrele Profesioniste de Asistare a Clienților (CAP), un grup selecționat de distribuitori cu care firma a dezvoltat rapoarte puternice de parteneriat, specializate în asistarea clientului în toate problemele aferente creațiilor San Marco.

În străinătate, prin distribuitorii specializaţi, este prezentă pe 6 continente și în peste 100 de ţări din toată lumea. . Structura comercială și productivă, datorită unei politici care mizează pe o tot mai puternică internaționalizare, cu parteciparea la cele mai importante târguri din domeniu și prin prezența pe piețele internaționale cu showroomuri specializate este in continuă expansiune.